Új Jelszó Kérése

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és 500 Ft értékű ajándékot kap!

Tovább a részletekre

A feliratkozás semmilyen kötelezettséggel nem jár, bármikor leiratkozhat. Adatait bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki.

Ikon pontgyűjtő kártya

Mire jó az ikon kártya?

Termékajánló

TOP Termékek

Partnereink

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Elérhetőségeink:

írjon ügyfélszolgálatuknak!E-mail: Írjon Ügyfélszolgálatunknak!

telefonszámTelefon: +36-30/900-5217

VendégkönyvVendégkönyv: Írja meg véleményét!!

Termék Részletek



Dr. Fövényi – Gyurcsáné: GI-diéta - Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

Dr. Fövényi – Gyurcsáné: GI-diéta - Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

Termék ára
3 480 Ft (3 314 Ft + ÁFA)
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
1276RM9
Megosztom
Raktárkészlet
4 db
Rövid leírás a termékről

A GI-diéta neve a glikémiás index elnevezéséből ered, hiszen az is nagyban befolyásolja, hogy meghízunk-e vagy tartani tudjuk a súlyunkat, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk az ételeinkkel.

Ha magas GI-jű ételt fogyasztunk, az fokozza a meghízás esélyét, és növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ha alacsony GI-jű ételeket fogyasztunk, az csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulását, és a súlygyarapodást is jó eséllyel megállítja.

A könyvben rövid orvosi és táplálkozástani alapismeretek ismertetése után mintegy 200 receptet találunk az összetevők arányának feltüntetése mellett, de segíti az egészséges étkezés kialakítását egy GI-táblázat, mintaétlapok és étrend-összeállítási javaslatok is.

Terjedelem: 300 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2014. november 14.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-55-6
ISSN: 2060-3495

A termék tulajdonságai

A tartalomból:


I.Orvosi és táplálkozástani alapismeretek (Dr.Fövényi József)
    Mi a metabolikus szindróma?
        A metabolikus szindróma genetikai háttere
        A metabolikus szindróma az életmódváltozások függvényében
        Az anyagcserezavarok keletkezésének szociológiai háttere
        A metabolikus szindróma és a globalizáció kapcsolata
    A helyes táplálkozásról, illetve a diétáról általában
        Az étrend energiatartalma
        Az étrend összetétele
        Az étkezések gyakorisága
        Az egyes étkezések szénhidráttartalma
    Tudnivalók a makro- és mikrotápanyagokról
        Szénhidrátok
        Fehérjék
        Zsiradékok (zsírsavak)
        Mikrotápanyagok: vitaminok és ásványi sók
II. Az egészséges, alacsony glikémiás indexű étrend alapjai (Dr.Fövényi József)
    A glikémiás index számítása
    Mitől függ az egyes ételek glikémiás indexe?
    A glikémiás index szerepe az egészséges táplálkozásban
        Mit jelent a glikémiás terhelés fogalma?
        Kísérleti eredmények egyes ételek és italok vércukoremelő hatásáról
    Néhány étel glikémiás indexe a glukózéhoz viszonyítva
    A diétás élelmiszerek helye és szerepe az alacsony GI-étrendben
        Mesterséges édesítőszerek és a velük készült italok
        Cukorhelyettesítő anyagok és a velük készült sütő- és édesipari termékek
        Élvezeti szerek és a GI-diéta
        A növényi rostok szerepe
III. Kérdezz-felelek a GI-détáról (Gyurcsáné Kondrát Ilona)
IV. Receptek és diétás tanácsok (Gyurcsáné Kondrát Ilona)
    Receptek jegyzéke
    A készételek tápanyagtartalma (1 adagra számítva)
    Receptek
    Étrend-összeállítási javaslatok
    Mintaétlapok
        1200 kcal 150 g szénhidráttal
        1500 kcal 185 g szénhidráttal
        1800 kcal 225 g szénhidráttal
    Étrendi ötletek
    GI-táblázat


Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.