Új jelszó kérése

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és 500 Ft értékű ajándékot kap!

Tovább a részletekre

A feliratkozás semmilyen kötelezettséggel nem jár, bármikor leiratkozhat. Adatait bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki.

Ikon pontgyűjtő kártya

Mire jó az ikon kártya?

Termékajánló

TOP termékek

Partnereink

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Elérhetőségeink:

írjon ügyfélszolgálatuknak!E-mail: Írjon Ügyfélszolgálatunknak!

telefonszámTelefon: +36-30/900-5217

VendégkönyvVendégkönyv: Írja meg véleményét!!

Termék részletek



DIA-WELLNESS puncs ízű fagylaltpor édesítőszerrel 250g

DIA-WELLNESS puncs ízű fagylaltpor édesítőszerrel 250g
  • DIA-WELLNESS puncs ízű fagylaltpor édesítőszerrel 250g

Termék ára
1 178 Ft (998 Ft + ÁFA)1178
Termék kosárba helyezése
Lejárati idő
2016.11.20.
1kg ára
4244 Ft
Cikkszám
0834DW250
Megosztom
Raktárkészlet
5 db
Rövid leírás a termékről

A klasszikus puncs egy igen megosztó íz: lehet nagyon szeretni és nagyon nem, középút általában nincs. Azonban egy jó krémes puncsfagyi a nagy nyári hőségben életmentő lehet! Érdemes néhány szem epret felszeletelve belekeverni és tálalásnál is díszíteni. Gyönyörű látvány, isteni ízekkel!

Fagylaltgép nélkül,tej hozzáadásával fagylalt, parfé vagy shake is készíthető a cukor helyett édesítőszert tartalmazó porból.

 

2016. július 20-tól Magyarországon is életbe lépett EU-s rendelet alapján nem használható a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés az élelmiszereken, ugyanis a cukorbetegek számára készített élelmiszerek ily módon történő megkülönböztetése megtévesztő lehet. A fogyasztókat az élelmiszereken lévő cukortartalommal és a többi tápanyagtartalommal (pl. szénhidráttartalommal) kapcsolatos tájékoztatás, a tápértékjelölés is segít a tájékozódásban.

A fagylalt készítésének fejlődése

A kínaiak már ötezer évvel ezelőtt is készítettek fagylaltot hóból, tejből, gyümölcsléből keverve, s némi fűszerrel megspékelve. Néró császár rabszolgáival hozatott jeget a messzi gleccseres hegyvidékekrôl, hogy elkészíthessék számára a mézzel, ibolyával, rózsavízzel, fahéjjal és gyümölccsel kevert fagylaltféleséget.

A döntő újítás Marco Polo korából származik, amikor is rájöttek, a fagylaltkészítő edényt le kell hűteni, ahelyett, hogy a jeget kevernék a masszához. A világ első nyilványos fagylaltozóját 1672-ben, Párizsban alapította Procope. Habár eleinte csak a nyári szezonban volt nyitva, és kizárólag citromfagylaltot árult, nagy népszerűségnek örvendett. Olyan történelmi alakok kedvenc helyei közé tartozott mint Voltaire, Rousseau, Diderot, vagy Napóleon.

Magyarországon már a XVIII. században elterjedt nyalánkságnak számított a fagylalt, de akkoriban még inkább csak hideg nyalatnak nevezték. A fagylaltgépek eleinte kézi hajtásúak voltak. A jéggel bélelt nagy tartályban forgott egy kisebb: ebben hűlt és keveredett a massza. Ehhez azonban az inasoknak folyamatosan tekerniük kellett a gép karját, és a gyerekek is beállhattak segíteni egy fagyi reményében. A befagyott folyók vagy a Balaton jegét szalmából bélelt veremben gyűjtötték,– ez fridzsiderként a kész fagylalt tárolására szolgált.

 

A termék tulajdonságai

Összetevők: pálmaolaj, édesítőszer: erythritol, xylitol, maltit, sucralose, sűrítőanyag: módosított keményítő, szentjánoskenyérmag liszt, tömegnövelőszer: polidextróz, zsíros és sovány tejpor, kristályvanilin, aromák, emulgeálószer: zsírsav poliglicerin észterei, zsírsavak mono-és trigliceridjei.

Átlagos tápérték 100g termékben:

energia: 508 Kcal/ 2134 KJ

fehérje: 3,1 g
szénhidrát: 56,8 g ebből cukrok: 9,4g
zsír: 29,9 g
Rost: 0,5g
Só: 0g


Fagylalt készítése:
2dl hideg tejet egy edénybe öntünk, hozzáadunk 70g fagylaltport és kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fokozaton kb. 3 percen keresztül felverjük a krémes állag eléréséig. A fagylaltmasszát poharakba öntjük és a kívánt keménységűre fagyasztjuk.

Használata parféhoz:
Az előző pontban leírtak alapján elkészítjük a fagylaltmasszát, amit piskótalapok közé töltünk és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10-15 perccel szobahőmérsékleten felengedjük, utána fogyasztható.

Shake készítése:
Összekeverünk 2 dl hideg tejet 60 g shakeporral. Krémes állagúra keverjük, utána fogyasztható. Tehetünk bele 2 db jégkockát, így még hűsítőbb shake-et kapunk.


Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.